Na Verkoop Hulp & Betalingen Doen

 1. Wat moet ik doen als ik iets verkocht heb?
 2. Wat is de NaVeilingLog (NVL)?
 3. NaVeilingLog (NVL) – Waar staan de vijf rode en groene icoontjes voor?
 4. Waar kan ik het e-mailadres van de koper/verkoper vinden?
 5. Kan de andere partij het zien als ik een opmerking toevoeg aan de NVL?
 6. Hoe verstuur ik een betalingsherinnering?
 7. Hoe registreer ik dat een artikel is betaald?
 8. De winnende koper heeft de veiling gemarkeerd met ‘Betaling Verzonden’, maar ik heb nog geen betaling ontvangen.
 9. Wat te doen als de koper niet betaalt voor het artikel?
 10. Hoe registreer ik dat een artikel is verstuurd?
 11. Hoe vraag ik om feedback?
 12. Hoe geef ik feedback?
 13. Kan ik de door mij geschreven feedbacktekst en –waardering wijzigen?
 14. Wat is Escrow?
 15. Hoe kan ik betalen of een betalingen ontvangen via PPPay.com, PayPal of Skrill?
 16. Waarom zien mijn kopers de verzendkosten op mijn factuur niet?
 17. Waarom krijgen mijn kopers een "Gegevens stemmen niet overeen" foutmelding te zien bij betaling met PayPal?
 18. Kan ik mijn verkoopstatistieken exporteren?
 19. Mijn kopers zien iets over Gecodeerde en Beveiligde betaallinkjes als zij met PayPal betalen?
 20. De winnende koper heeft betaald, maar niet het volledige bedrag.
 21. Hoe verstuur ik een factuur?
 22. Hoe maak ik een factuur met meerdere artikelen?
 23. Hoe geef ik korting of hoger bedrag op de verkoopprijs?
 24. Hoe geef ik korting of hoger bedrag op de verzendkosten?
 25. Hoe wijzig ik het aantal gekochte artikelen?
 26. Hoe annuleer ik de verkoop?
 27. Hoe vraag ik een verkoopcommissie retour?
 28. Ik heb mijn artikel nog niet ontvangen.
 29. Ik werd betaald via PayPal voor een item dat ik verkocht heb maar het NVL (Na Verkoop Log) werd niet gemarkeerd als "Betaald"?
 30. Ik werd betaald via PayPal voor een item dat ik verkocht heb maar er wordt geen NVL (Na Verkoop Log) getoond op de veiling?

Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag op het eBid forum.

1) Wat moet ik doen als ik iets verkocht heb?

eBid is een plaats waar verkopers veilingen kunnen houden en waar potentiële kopers kunnen bieden op deze veilingen. eBid is niet betrokken bij de daarwerkelijke betalings transactie tussen verkopers en kopers. De transactie kan worden gedaan met een derde partij zoals PPPay.com of PayPal.com. Wij geven u de faciliteiten om uw transacties te beheren nadat de veiling is afgelopen of een artikel is gekocht met NuKopen.

Zodra de veiling is afgelopen zien de Koper en Verkoper een NaVeilingLop (NVL) verschijnen bovenaan de veilingspagina. De NVL bevat opties zoals betalingen, vragen, feedback enz. Als een verkoper voor een betaaloptie heeft gekozen die geïntegreerd bij eBid wordt aangeboden (PPPay.com, PayPal en Skrill) dan ziet u direct linkjes naar deze opties. Zo niet, dan kunt u de NVL gebruiken om contact met elkaar op te nemen om de verzending en betaling te regelen. Heb geduld als u niet direct van de andere partij hoort; waarschijnlijk is er een goede verklaring voor dat hij/zij nog niet heeft gereageerd.

Wij raden u aan zo snel mogelijk nadat u de betaling heeft ontvangen het artikel te versturen. De kans is dan vele male groter dat u dan een positieve feedback ontvangt van een koper. Zorg voor een vrachtbriefnummer of referentiecode voor uw verzendingen. Deze kunt u dan ook doorgeven aan de koper zodat zij de verzending ook zelf kunnen traceren.

eBid beveelt PPPay.com aan voor al uw online veilingtransacties; zij bieden directe betalingen en escrow-betalingen voor verhoogde veiligheid.

Nadat de betaling en levering zijn afgerond kunt u een feedback achterlaten voor de tegenpartij. Deze feedback geeft ander eBid-leden inzicht over de betrouwbaarheid van andere leden. Bezoek onze Feedback FAQ-pagina (zie links in het menu).

Ga naar Mijn Feedback onder Mijn eBid om de andere partij feedback te geven.

2) Wat is de NaVeilingLog (NVL)?

Als u als koper of verkoper bij een veiling bent betrokken zult u de ‘NaVeilingLog’ of ‘NVL’ zien op de overzichtspagina van de afgelopen veiling. U kunt de NaVeilingLog vinden onder Mijn eBid > Afgelopen Veilingen – Verkocht en dan op de betreffende veiling klikken.
Met de NVL kunnen u en de andere partij overzicht houden van betalingen, verzendingen, betalingsherinneringen en NBB (Niet-Betalende Bieder)-rapporten.

3) NaVeilingLog (NVL) – Waar staan de vijf rode en groene icoontjes voor?

Rechts bovenin de NaVeilingLog zie je vijf rode icoontjes. Deze worden groen als ze zijn afgerond:
i. Factuur nog niet verzonden. De Factuur Versturen-optie wordt geopend via het menu in de NVL.
p. Betaalgegevens zijn niet ingevoerd. Dit icoontje wordt groen als de verkoper "Betaling Ontvangen” of als de koper “Betaling Verzonden” selecteert via het menu in de NVL.
s. Verzendgegevens niet ingevoerd. Dit icoontje wordt groen als de verkoper het artikel markeert als verzonden via het menu in de NVL.
fl. U heeft geen feedback achtergelaten. U kunt feedback achterlaten via de link “Feedback Geven” via het menu in de NVL.
fr. U heeft geen feedback ontvangen. Als u nog geen feedback heeft ontvangen van de tegenpartij, kunt u dit vragen via de optie “Feedback Vragen” via het menu in de NVL.
Meer gedetaileerde informatie over sommige van deze onderwerpen kunt u hieronder vinden.

4) Waar vind ik het e-mailadres van de koper/verkoper?

Als de veiling is afgelopen ontvangen alle winnaars een bevestigingse-mail. De e-mail bevat de contactgegevens (adres en e-mailadres) van de tegenpartij. U kunt ook contact opnemen met de tegenpartij via de “Stel een Vraag”-optie via het menu van de NaVeilingLog-pagina.

5) Kan de andere partij het zien als ik een opmerking toevoeg aan de NaVeilingLog?

In het menu op de NaVeilingLog-pagina is de optie “Opmerking Toevoegen”. Deze notitie is ter eigen informatie en is niet zichtbaar voor de tegenpartij.

6) Hoe kan ik een betalingsherinnering versturen?

U kunt een betalingsherinnering sturen naar een succesvolle bieder van uw veiling via de NaVeilingLog door in het menu “Betalingsherinnering Versturen” te selecteren.

7) Hoe log ik dat het artikel is betaald?

Om te loggen dat een artikel is betaald gaat u naar de NaVeilingLog via Mijn eBid > Afgelopen Veilingen (Kopen) en klikt u op de betreffende veiling. Selecteer in het menu “Markeren als Betaling Verzonden”.

8) De winnende koper heeft de veiling gemarkeerd met “Betaling Verzonden”, maar ik heb nog geen betaling ontvangen.

Als de veiling is gemarkeerd met “Betaling Verzonden” door de tegenpartij en u heeft nog geen betaling ontvangen, kunt u via het menu van de NVL de betalingsstatus veranderen naar “Betaling Niet Ontvangen Conflict”.

9) Wat te doen als de koper niet betaald voor het artikel?

Als u naar een redelijke periode nog geen betaling heeft ontvangen dient u een “Betalingsherinnering” te versturen via het menu van de NaVeilingLog. Als u niet in contact kunt komen met de koper en u heeft geen betaling ontvangen laat dan gepaste feedback achter en/of rapporteer de gebruiker als een Niet-Betalende Bieder via het menu op de NaVeilingLog-pagina.

Vanaf drie dagen na de verkoop aan een niet-betalende bieder kunt u terugstorting van de verkoopcommissie bij ons opvragen. De optie ‘Verkoopcommissie Terugstorten’ verschijnt in het NVL-menu zodra u een negatieve of neutrale feedback heeft gegeven aan de andere gebruiker EN u hem/haar heeft gerapporteerd als Niet-Betalende Bieder.

Verkopers hebben geen recht op terugstorting van de verkoopcommissie als zij weigeren de verkoop af te ronden volgens de veilingsvoorwaarden.

10) Hoe registreer ik dat een artikel is verstuurd?

Om te registreren dat een artikel is verzonden gaat u naar de NVL via Mijn eBid > Afgelopen Veilingen (Verkopen) > Verkocht en klikt u op de betreffende veiling. In het menu van de NVL selecteert u “Markeren als Verzonden”.

11) Hoe vraag ik feedback?

Om feedback te vragen voor een bepaalde veiling gaat u naar “Feedback Vragen” via het menu op de NVL-pagina. Zo gaat u naar de Feedback-pagina. U kunt ook feedback vragen door naar Mijn eBid > Mijn Feedback (rechtermenu) te gaan en vervolgens op “FB Vragen” te selecteren. U ziet vervolgens een lijst met veilingen en u kunt op het ‘S’-icoontje klikken van de betreffende veiling op een feedbackverzoek te versturen.

12) Hoe geef ik feedback?

Om feedback te geven voor een bepaalde veiling gaat u naar “Feedback Geven” via het menu op de NVL-pagina. Zo gaat u naar de Feedback-pagina. U kunt ook feedback geven door naar Mijn eBid > Mijn Feedback (rechtermenu) te gaan en vervolgens op “FB Geven” te selecteren. U ziet vervolgens een lijst met veilingen waar u nog geen feedback voor heeft gegeven.

13) Kan ik de door mij geschreven feedbacktekst en –waardering wijzigen?

U kunt eerder gegeven Feedback wijzigen via Mijn eBid > Mijn Feedback (rechtermenu) en klik op ‘Uw Gegeven FB Bekijken/Wijzigen’-tab – U ziet dan een overzicht met alle veilingen met FB-teksten en waarderingscijfers. Als u klikt op ‘Klik hier om te wijzigen’ rechts van de veilingen kunt u de tekst en waardering aanpassen.

14) Wat is Escrow?

Veiling betalingen wordt opschreven als ‘geld of goederen die door een derde partij worden vastgehouden tot aan een bepaalde voorwaarde is voldaan’, dat betekent dat er een tussenpartij is die de transactie regelt zonder dat u risico loopt.
Wij raden u aan deze dienst te gebruiken als een substantieel bedrag moet overmaken aan een andere gebruiker die weinig of geen feedback heeft ontvangen. Ga naar

15) Hoe kan ik betalen of een betalingen ontvangen via PPPay.com, PayPal of Skrill?

Zie onze FAQ-pagina over “Verkopen”. Het linkje staat in de linkerkolom. Vragen 50 tot 54 gaan over het opzetten van betaalopties met uw eBid Account.

16) Waarom zien mijn kopers de verzendkosten op mijn factuur niet?

Indien u bepaalde instellingen heeft geactiveerd in uw PayPal-account is het mogelijk dat de verzendkosten aan de kopers worden geblokkeerd. Ga naar uw PayPal-account om uw instellingen te controleren: My account > Profile > Postage Calculations. Onderaan de pagina is een optie: "Click here to allow transaction-based postage values to override the profile postage settings listed above." Zorg er voor dat deze optie is aangevinkt.

17) Waarom krijgen mijn kopers een "Gegevens stemmen niet overeen" foutmelding te zien bij betaling met PayPal?

Als uw koper het volgende bericht ontvang als hij op de PayPal-knop drukt... "Data does not match input character set or default encoding. For more information, please contact the merchant - please check your Paypal settings below."

Zorg er voor dat de codering op uw account juist is.

Log in op uw PayPal-account.
Ga naar uw profile.
Onder verkoopinstellingen, selecteert u Language Encoding.
Zorg er voor dat uw website-taal is gesteld op West-Europese Talen.
Klik op de 'meer opties'-knop
Stel de codering in op windows-1252 of UTF-8.
Bewaar de instellingen.
Vervolgens test u uw link nogmaals om te zien of het nu wel werkt. Als het goed is, is het probleem dan opgelost.

18) Kan ik mijn verkoopstatistieken exporteren?

Exporteer lopende veilingen – U kunt uw lopende veilingen exporteren naar Microsoft Excel of Open Office Calc door naar Mijn eBid > Mijn Activiteit > Verkopen > Lopende Veilingen te gaan. Bovenaan de pagina ziet u de optie ‘exporteer veilingen’.
De optie ‘Exporteer Veilingen’ zal uw aanbiedingen naar een tekstbestand binnen onze eigen eBid-Spreadsheet layout exporteren. Dit bestandstype is gemakkelijk te importeren in Microsoft Excel of Open Office Calc.

Exporteer Afgelopen Veilingen of verkoopdata – U kunt data van afgelopen veilingen en afgeronde verkopen exporteren door naar Mijn eBid > Mijn Activiteiten > Verkopen > Afgelopen Veilingen te gaan. Daar vindt u bovenaan de pagina de opties ‘Exporteer Veilingen’ en ‘Exporteer Verkoopdata’.
De optie ‘Exporteer Verkoopdata’ zal uw verkoopdata naar een tekstbestand binnen uw eigen eBid-account exporteren indien nodig. Dit bestandstype is gemakkelijk te importeren in Microsoft Excel of Open Office Calc. Het bevat de volgende velden:

ID#
KOPER
DATUM
HOEVEELHEID
PRIJS/STUK
VERZENDKOSTEN
SKU
NAAM
ADRES1
ADRES2
WOONPLAATS
PROVINCIE
LAND
E-MAIL
F (Gefactureerd?)
B (Betaald?)
V (Verzonden?)
FG (Feedback Gegeven?)
FO (Feedback Ontvangen?)
##einde##

Om een eerder geüpload bestand van Ninja Lister te exporteren gaat u naar Mijn eBid > Mijn Massa-Uploader en onder Mijn eBid-Massa-Uploads kunt u de eerder geüploadde bestand vinden. Klik op het bestand en selecteer vervolgens ‘Bekijk Log’. Rechts bovenin ziet u de optie ‘Exporteer deze Veilingen’.

19) Mijn kopers zien iets over Gecodeerde en Beveiligde betaallinkjes als zij met PayPal betalen?

U heeft ‘Encrypted Website Payments’ op ‘AAN’ staan op uw PayPal-account. U dient deze uit te zetten om PayPal-betalingen op eBid mogelijk te maken.

1. Log in op uw PayPal-account
2. Klik op de de "Profiel" subtab
3. Klik op “Website Payment Preferences” link onder de “Selling Preferences” kolom.
4. Selecteer in de sectie “Encrypted Website Payments” de optie “Uit”.
5. Klik “Bewaren”.

20) De winnende koper heeft betaald, maar niet het volledige bedrag.

Als de koper voor het artikel heeft betaald maar nog niet het volledige bedrag, vanwege verzendkosten of een andere reden, dan raden wij u het volgende aan:

i) Doe een terugboeking van het bedrag en selecteer 'Markeer als Teruggestort' in het NaVeilingLog-menu
ii) Selecteer de optie 'Factuur naar Koper Versturen' in de NaVeilingLog-menu en voeg een korting toe waarmee het resterende bedrag het nog openstaande bedrag is dat dient te worden betaald door de koper. De koper kan vervolgens dit openstaande bedrag per factuur betalen

21) Hoe verstuur ik een factuur?

Om een succesvolle bieder een factuur te sturen, klikt u op Mijn eBid bovenaan de pagina en gaat u naar de “verkocht”-tab. In het dropdown-menu rechts van de veilingslijst selecteerd u de optie “Stuur factuur naar koper”.

U kunt ook gaan naar Mijn eBid > Afgelopen Veilingen (Verkopen) > Verkocht (linkermenu), klik op de veilingslink en open de “NaVeilingLog” (NVL). Het dropdown-menu vindt u rechtsbovenin de NVL.

22) Hoe maak ik een factuur met meerdere artikelen?

Als een koper meerdere artikelen bij u heeft gekocht kunt u deze combineren in één factuur, selecteer “Stuur factuur naar koper” (zoals hierboven).

Onder het kopje “Deze koper heeft de volgende veilingen bij u gewonnen die ook aan de factuur kunnen worden toegevoegd” (bovenaan de pagina) kunt u in het dropdown-menu de artikelen selecteren die u aan de factuur wilt toevoegen.

Als de artikelen aan verschillende Paypal-accounts gekoppeld zijn, zullen ze automatisch veranderd worden naar de Paypal-account van het eerste artikel op de factuur.

Een maximum van 999 verkopen kan op één factuur geplaatst worden.

23) Hoe geef ik korting of hoger bedrag op de verkoopprijs?

VERKOPER+-eBidders of “Platinum” VERKOPER kunnen een korting geven op de verkoopprijs via de factuuroptie in de dropdowm-menu in de NaVeilingLog (NVL).

Ga naar “Mijn eBid > Mijn eBid Overzicht > Verkocht”. Via het dropdown-menu van het artikel klikt u op “Verstuur factuur naar verkoper”. Naast de “Veiling(en) Totaal” klikt u op “korting geven”. Uit de verschillende opties kunt u kiezen voor een korting op basis van een percentage of munteenheid.

Als u een extra bedrag aan de factuur wilt toevoegen en u heeft een geldige reden daarvoor dan kunt een negatief verzendbedrag of veilingskorting toevoegen om het bedrag te verhogen.

24) Hoe geef ik korting of hoger bedrag op de verzendkosten?

VERKOPER+-eBidders of “Platinum” VERKOPER kunnen een korting geven op de verzendkosten via de factuuroptie in de dropdown-menu in de NaVeilingLog (NVL).

Ga naar “Mijn eBid > Mijn eBid Overzicht > Verkocht”. Via het dropdown-menu van het artikel klikt u op “Verstuur factuur naar verkoper”. Naast de “Veiling(en) Totaal” klikt u op “korting geven”. Uit de verschillende opties kunt u kiezen voor een korting op basis van een percentage of munteenheid.

Als u een extra bedrag aan de factuur wilt toevoegen en u heeft een geldige reden daarvoor dan kunt een negatief verzendbedrag of veilingskorting toevoegen om het bedrag te verhogen.

25) Hoe wijzig ik het aantal gekochte artikelen?

Via de NaVeilingLog kan de verkoper van de veiling het aantal door de koper gekochte artikelen aanpassen. Ga naar “Mijn eBid > Mijn eBid Overzicht > Verkocht”. Via het dropdown-menu van het artikel klikt u op “Wijzig aantal verkocht ” en vervolgens kunt u het aantal veranderen (alleen verlagen). Vergeet niet op de “indienen” knop te klikken. Verkoopcommissie en Vriendenpunten worden automatisch aangepast.

26) Hoe annuleer ik de verkoop?

Om een aankoop te annuleren gaat u naar “Mijn eBid > Mijn eBid Overzicht > Verkocht”. Via het dropdown-menu van het artikel klikt u op “Annuleer deze verkoop”. Geef een reden van annuleren en vergeet niet op de “indienen” knop te klikken.

Deze optie is niet meer beschikbaar als de betaling is gedaan of aan de betaling is gemarkeerd als verzonden door de koper. Vriendenpunten worden automatisch verwijderd. Verkoopcommissie wordt niet verwijderd. Feedback kan nog steeds door beide partijen worden gegeven.

27) Hoe vraag ik een verkoopcommissie retour?

Vanaf 3 dagen na de tweede betalingsherinnering aan de koper (op de NaVeilingLog) kunt u terugstorting van de verkoopcommissie bij ons opvragen. De optie ‘Verkoopcommissie Terugstorten’ verschijnt in het NVL-menu zodra u een negatieve of neutrale feedback heeft gegeven aan de andere gebruiker EN u hem/haar heeft gerapporteerd als Niet-Betalende Bieder.

Verkopers hebben geen recht op terugstorting van de verkoopcommissie als zij weigeren de verkoop af te ronden volgens de veilingsvoorwaarden.

28) Ik heb mijn artikel nog niet ontvangen.

Vijf dagen na betaling verschijnt de optie “Artikel Niet Ontvangen” in de kopers “NaVeilingLog”-menu.

Als in de NVL het icoontje “S” rood is (dit betekent dat het artikel nog niet is verstuurd) en de koper de optie “Artikel Niet Ontvangen” selecteert zal eBid automatisch worden gewaarschuwd en vervolgens een e-mail naar de verkoper versturen om de adresgegegevens te checken en contact op te nemen met de koper. Tegelijkertijd versturen we ook een e-mail naar de koper voor assistentie. Als in de NVL het icoontje “S” groen is (dit betekent dat het artikel is verstuurd) en de koper de optie “Artikel Niet Ontvangen” selecteert zal eBid automatisch worden gewaarschuwd en vervolgens een e-mail naar de verkoper versturen om de adresgegegevens te checken en contact op te nemen met de koper. Tegelijkertijd versturen we ook een e-mail naar de koper voor assistentie.

29) Ik werd betaald via PayPal voor een item dat ik verkocht heb maar het NVL (Na Verkoop Log) werd niet gemarkeerd als "Betaald"?

Zorg ervoor dat IPN (Instant Payment Notifications) UIT staan in je PayPal account instellingen.

Elek keer je een item verkoopt en de verkoper betaald via PayPal, sturen de servers van PayPal een bericht aan eBid om ons van die betaling op de hoogte te brengen. Als PayPal ddeze melding niet stuurt vanwege het veranderen naar UIT kunnen wij geen update doorvoeren. Controleer eerst https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-ipns-history en geef een data bereik in dat de verkoopdatum omvat . In de resultaten zal getoond worden de melding succesvol was of niet ondernomen werd, een niet ondernomen poging wordt getoond met de woorden "UITGESCHAKELD". Dit betekent dat terug oproepen voor je PayPal account momenteel niet werken.

De snelste manier om ze opnieuw te laten werken is door naar https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-ipn-notify-edit te gaan en IPNs in te schakelen door de URL http://www.ebid.net/perl/paypal.cgi te gebruiken in het vakje. Vink gewoon de INSCHAKELEN knop aan, voeg de URL toe en bewaar. Het is soms mogelijk om een vorige onsuccesvolle IPN callback welke niet verzonden was opnieuw af te spelen. Bekijk gewoon de IPN geschiedenis via https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-ipns-history en er zou een knop moeten getoond worden die de melding opnieuw naar ons stuurt.

30) Ik werd betaald via PayPal voor een item dat ik verkocht heb maar er wordt geen NVL (Na Verkoop Log) getoond op de veiling?

Net zoals FAQ 29 hierboven, kan dit gelinkt worden aan het draaien van RIP (Require Immediate Payment) veilingen en het niet ingeschakeld hebben van IPN (Instant Payment Notification) op je PayPal account.

Aangezien RIP veilingen betalingen binnen de 30 minunten vereisen, zullen we als we geen "Betaald" melding van PayPal ontvangen hebben de verkoop beschouwen als niet e hebben plaatsgevonden. Volg de instructies in FAQ 29 en zorg ervoor dat IPNs aan staan in je PayPal account.