Mijn eBid

 1. Waarvoor dient de Mijn eBid-omgeving?
 2. Hoe ga ik naar Mijn eBid?
 3. Waarvoor dient het Kopen-gedeelte?
 4. Waarvoor dient het Verkopen-gedeelte?
 5. Waarvoor dient het Volgen-gedeelte?
 6. Waarvoor dient het Mijn eBid-Winkel-gedeelte?
 7. Waarvoor dient het Mijn Vriendenpunten-gedeelte?
 8. Waarvoor dient het Mijn Gegevens-gedeelte?
 9. Waarvoor dient het Mijn Feedback-gedeelte?
 10. Waarvoor dient het Mijn Kosten & Facturen-gedeelte?
 11. Waarvoor dient het Mijn Massa-Wijziger-gedeelte?
 12. Waarvoor dient het Mijn Massa-Uploader-gedeelte?
 13. Waarvoor dient het Mijn Fotogalerij-gedeelte?
 14. Waarvoor dient het Mijn Blacklist-gedeelte?
 15. Waarvoor dient het Mijn Standaardinstellingen-gedeelte?
 16. Waarvoor dient het Mijn Meldingen-gedeelte?
 17. Waarvoor dient het Mijn Alles Over Mij-gedeelte?
 18. Waarvoor dient het Mijn Favorieten-gedeelte?
 19. Waarvoor dient het Mijn Mededelingen-gedeelte?
 20. Waarvoor dient het Mijn Abonnement-gedeelte?

Staat het antwoord er niet bij? Stel uw vraag op de eBid-Forums.

1) Waarvoor dient de Mijn eBid-omgeving?

Mijn eBid-gedeelte is de sectie op eBid dat speciaal voor leden is ingericht waar u alles met betrekking tot uw eBid-account kunt regelen, zoals uw lopende en afgelopen veilingen, contactgegevens opzoeken en het geven van feedback aan mensen waarmee u heeft gehandeld.
My eBid Dashboard Dit is waarschijnlijk de belangrijkste zone op eBid. Het Dashboard bevat al uw handelsactiviteit. UITGEBRACHTE BIEDINGEN, GEMAAKTE OFFERTES en AANKOPEN aan de koop zijde. Aan de verkoop zijde bevat het ONTVANGEN BIEDINGEN, ONTVANGEN OFFERTES en VERKOPEN. Het heeft ook nog 2 andere delen eentje voor FEEDBACK en eentje voor V&A (Vraag & Antwoord) om je op de hoogte te houden van dingen die eventueel gedaan dienen te worden.

My eBid Verhandelen Deze sectie laat je toe alle veilingen te zien waarop je momenteel een bod hebt uitgebracht, die je verkoopt of volgt.

Andere beschikbare opties zijn :
Mijn Fotogalerij Bekijk, upload en verwijder uw afbeeldingen.
Mijn Alles Over Mij Voeg een foto van uzelf of uw bedrijf toe en ook details over uzelf..
Mijn eBid-Winkels Maak uw eigen eBid-Winkel aan (beschikbaar voor leden met een VERKOPER+-account).
Mijn Vriendenpunten eBid’s eigen bonuspuntenprogramma. Spaar Vriendenpunten onder andere door het aanbrengen van vrienden.
Mijn VolgLijst Bekijk alle veilingen die u volgt in het Mijn Volglijst-gedeelte.
Mijn Massa-Wijziger Wijzig meerdere veilingen in één keer.
Mijn Meldingen U kunt nu kiezen welke e-mails u wilt ontvangen.
Mijn Abonnementen Bekijk & update uw geregistreerde Kredietkaart(en) en abonnementen.
Mijn Feedback Plaats, monitor, aanvraag en wijzig feedback voor andere gebruikers waar u zaken mee heeft gedaan.
Mijn Kosten Bekijk uw rekeningoverzicht en facturen.
Mijn Massa-Uploader Plaats honderden veilingen tegelijk.
Mijn Standaardinstellingen Stel uw favoriete instellingen in voor uw veilingen.
Mijn Favorieten Volg uw favoriete verkopers, winkels en zoekopdrachten.
Mijn Gegevens wijzig uw adres, e-mail en wachtwoord.

2) Hoe ga ik naar Mijn eBid?

Op elke pagina van eBid is een knop bovenaan de pagina naar Mijn eBid, klik hierop en vul uw gebruikersnaam en wachwoord in. Als beiden correct zijn ingevuld krijgt u toegang tot uw gegevens. Als u op de Mijn eBid-knop klikt gaat u naar Mijn eBid – Overzicht. In dit overzicht vindt u een groot aantal tabjes waarmee u snel uw bied- en verkoopactiviteiten kunt bekijken.

3) Waarvoor dient het Kopen-gedeelte?

Het Kopen Het Kopen-gedeelte geeft u een overzicht van alle artikelen die u heeft gekocht, waar u op aan het bieden bent en de onsuccesvolle veilingen waar u aan heeft meegedaan. U kunt een complete geschiedenis van alle geplaatste biedingen en resultaten bekijken. Bij de voor u succesvolle biedingen kunt u de contactgegevens van de verkoper bekijken. Kopen gedeelte bevat:

 • Veilingen waarop ik aan het bieden ben
 • Veilingen waarop ik heb geboden

4) Waarvoor dient het Verkopen-gedeelte?

Het Verkopen Het Verkopen-gedeelte geeft u een overzicht van alle lopende en afgelopen veilingen die u heeft opgezet. Hier staan de veilingsresultaten, inclusief de contactgegevens van de kopers. Vanuit dit gedeelte heeft u ook de mogelijkheid uw artikel aan onderbieders aan te bieden. Verkopen gedeelte bevat:

 • Mijn Lopende Veilingen
 • Veilingen die ik heb beheerd

5) Waarvoor dient het Volgen-gedeelte?

Het Volgen Het Volgen-gedeelte geeft u de mogelijkheid veilingen waar u zelf niet bij betrokken bent te bekijken en in de gaten te houden. Volgen gedeelte bevat:

 • Veilingen die ik aan het volgen ben
 • Veilingen die ik heb gevolgd

6) Waarvoor dient het Mijn eBid-Winkel-gedeelte?

Het Mijn eBid-Winkel Mijn eBid-Winkel geeft u de mogelijkheid uw veilingspagina naar eigen smaak en behoefte in te richten. Deze pagina is gekoppeld aan uw gebruikersnaam en is een handige manier om te linken naar banners en URL-links die uw veilingspagina binnen eBid promoten.

7) Waarvoor dient het Mijn Vriendenpunten-gedeelte?

Het Mijn Vriendenpunten Onder Mijn Vriendenpunten kunt u zien hoeveel Vriendenpunten u heeft verdiend. Vriendenpunten kunnen worden gebruikt om te bieden op eBid's Vrienden-Veilingen die u kunt vinden op de hoofdpagina. U kunt Vriendenpunten verdienen door:

 • Het aanbrengen van vrienden
 • Het ontvangen van positieve feedback
 • Biedingen die uw minimumprijs halen
 • NuKopen gebruiken
 • Vrienden die upgraden naar VERKOPER
 • Vrienden die upgraden naar VERKOPER+

8) Waarvoor dient het Mijn Gegevens-gedeelte?

Mijn Gegevens Onder Mijn Gegevens kunt u uw inlogwachtwoord, adres en telefoonnummer veranderen. Als u uw e-mailadres wijzigt ontvangt u voor alle veiligheid u een nieuw wachtwoord op het oude e-mailadres. U kunt dit wachtwoord vervolgens natuurlijk weer wijzigen naar uw oude wachtwoord onder Mijn Gegevens. Zorgt u er alstublieft voor dat uw gegevens up-to-date zijn.

9) Waarvoor dient het Mijn Feedback-gedeelte?

Het Mijn Feedback Onder Mijn Feedback kunt u zien wat andere gebruikers over u hebben gezegd. U ontvangt een Vriendenpunt voor een positieve feedback, maar er wordt een punt van de balans afgehaald bij een negatieve feedback. Uw huidige score staat naast uw naam bij al uw biedingen en aanbiedingen van veilingen. Dit geeft de andere leden een indruk van uw betrouwbaarheid en wat zij kunnen verwachten als zij met u in zee gaan.

10) Waarvoor dient het Mijn Kosten & Facturen-gedeelte?

Het Mijn eBid Kosten De Mijn Kosten sectie laat u de huidige financiële balans van uw eBid-account zien. Alle accounts beginnen bij nul.
eBid is een kostenloze plaatsing veilingsite.
Wij brengen geen plaatsingskosten in rekening en verkoopkosten zijn tussen 0% en 3%. Tegen betaling heeft u de mogelijkheid een ‘high-profile’-veiling te plaatsen, bijvoorbeeld in een ‘prominente’-rubriek of een voorpagina plaatsing, maar dit is niet nodig.
Bij het verkopen van een artikel zal in dat geval een bedrag in rekening worden gebracht door eBid. Dit bedrag wordt van uw balans afgetrokken. U dient zelf de juiste procedures te volgen om tijdig uw rekening aan te zuiveren en niet in de min te staan. Ga naar de Kosten en Tarieven FAQ-pagina voor meer informatie over betalingen.

11) Waarvoor dient het Mijn Massa-Wijziger-gedeelte?

Het Mijn Massa-Wijziger laat u toe specifieke veilingen te selecteren, ze aan uw Mandje toevoegen om ze met zijn allen masaal in één keer te wijzigen. Het is dus niet meer nodig alle veilingen stuk voor stuk te wijzigen; Mijn Massa-Wijziger bespaart u enorm veel tijd.
U kunt all veilingen in het mandje afsluiten of verwijderen met de knoppen onderaan de pagina.

12) Waarvoor dient het Mijn Massa-Uploader-gedeelte?

Dit is waar u zo veel veilingen kunt uploaden als u maar wilt door gebruik te maken van onze multi-upload-spreadsheet. Deze spreadsheet is beschikbaar in Microsoft Excel-format. Als u uw spreadsheet volledig heeft ingevuld kunt u het naar ons doorsturen met onderstaande gegevens en uw veilingen worden opgestart.

13) Waarvoor dient het Mijn Fotogalerij-gedeelte?

Het Mijn Fotogalerij Onder Mijn Fotogalerij kunt u afbeeldingen uploaden, bewaren en bezichtigen, en zodra u ze nodig hebt gebruiken voor uw veilingen. U kunt afbeeldingen ook weer verwijderen uit Mijn Fotogalerij.

14) Waarvoor dient het Mijn Blacklist-gedeelte?

Als u in het verleden negatieve ervaringen heeft gehad met een ander lid en u wilt niet dat deze persoon nog langer op uw veilingen kan bieden dan kunt u hem/haar aan uw Mijn Blacklist toevoegen. Dit stopt de specifieke gebruiker van op uw veilingen te bieden.

15) Waarvoor dient het Mijn Standaardinstellingen-gedeelte?

Hier stelt u uw favoriete instellingen in voor uw veilingen en elke keer dat u een veiling opzet staan deze instellingen al in de velden. Voeg hier ook uw standaardfacturen toe. Deze zullen worden toegevoegd aan de e-mails die wij versturen naar uw kopers na een succesvolle veiling.

16) Waarvoor dient het Mijn Meldingen-gedeelte?

Het Mijn Meldingen laat u toe te kiezen welke e-mails u wel en niet van eBid wilt ontvangen. Een aangevinkt vakje betekent dat u de betreffende e-mail zult ontvangen.

17) Waarvoor dient het Mijn Alles Over Mij-gedeelte?

Hier kunt u een foto, informatie over uzelf, uw bedrijf of wat u ook maar wilt relevant aan uw eBid activiteit uploaden. Deze informatie wordt getoond op uw "Alles Over Mij"-pagina, kopers bekijken deze pagina's vaak om de verkopers waarvan ze een product (willen gaan) kopen te leren kennen en vertrouwd met ze te raken.

18) Waarvoor dient het Mijn Favorieten-gedeelte?

Dit is waar u zoekopdrachten, rubrieken en eBid-Winkels aan uw Mijn favorieten kunt toevoegen.

19) Waarvoor dient het Mijn Mededelingen-gedeelte?

Hier kunt u een mededeling op al uw veilingen plaatsen. U kunt bieders op de hoogte brengen van periodes van afwezigheid of andere informatie die betrekking heeft op uw lopende veilingen. HTML is niet toegestaan in Mijn Mededelingen.

20) Waarvoor dient het Mijn Abonnement-gedeelte?

Als u een artikel ter veiling wilt plaatsen dient u uw kredietkaart-of betaalkaartgegevens toe te voegen via onze beveiligde servers en u dient te upgraden naar het gratis VERKOPER beveiligde abonnement of VERKOPER+ beveiligde abonnement. Om alle voordelen van eBid’s beveiligde abonnementen te bekijken klikt u op de Mijn Abonnementen -link.