Bieden, Kopen & Artikelen vinden

 1. Hoe vind ik iets om op te bieden en hoe breng ik vervolgens een bod uit?
 2. Hoe kan ik mijn zoekopdracht verfijnen?
 3. Hoe kan ik mijn favoriete Verkopers, Winkels, Veilingen en Zoekopdrachten opslaan?
 4. Kan ik een e-mailbericht (waarschuwing) ontvangen als iets dat ik wil kopen te koop wordt aangeboden op eBid?
 5. Hoe wijzig ik mijn Favoriete zoekopdrachten?
 6. Wat als de verkoper niet meer wil verkopen?
 7. Hoe kan eBid automatisch namens mij bieden?
 8. Ik word elke keer dat ik een bod uitbreng overboden.
 9. Kan ik mijn bod verlagen of intrekken nadat ik het heb uitgebracht?
 10. Wat als de minimum prijs niet is bereikt?
 11. Wat is een feedback score?
 12. Kan ik de verkoper een vraag stellen?
 13. Wat is de NuKopen-optie?
 14. Wat is een MultiVeiling?
 15. Hoe kan ik het eindresultaat van mijn veiling zien?
 16. Wat betekenen de verschillende symbolen?
 17. Consumentenrecht en Zakelijke Verkopersverantwoordelijkheden
 18. Kan ik een verkoper een bod doen om iets te kopen?

Vindt u het antwoord op uw vraag niet? Stel uw vraag op het eBid forum.

1) Hoe vind ik iets om op te bieden en hoe breng ik vervolgens een bod uit?

Via de zoekfunctie bovenaan elke pagina kunt u veilingen zoeken. Onder de zoekfunctie staan ook alle verschillende rubrieken die u kunt doorzoeken. Tips voor het zoeken naar veilingen:

PS3 Spellen
Dit is de standaard methode. Zo zoekt u naar veilingen met "PS3" EN "Spel" in de titel, alsook hun meervoud.

”New York”
Hiermee zoekt u veilingen met “New York” in de titel en alleen in deze woordvolgorde. Er wordt niet naar meervouden gezocht.

(Nintendo,Wii)
Zo zoekt u naar veilingen met "Nintendo" OF "Wii"in de titel. In dit geval wordt niet naar meervouden gezocht.

Nintendo Wii -Spel
Zo zoekt u naar veilingen met "Nintendo" EN "Wii" maar ZONDER "Spel" in de titel. In dit geval wordt er wel naar meervouden gezocht.

u:Gebruikersnaam
Het toevoegen van u: voor de Verkoper zijn Gebruikersnaam (u van username) in de zoekbalk kunt u de actuele veilingen van een specifieke verkoper bekijken en zal u voorzien van links naar hun Alles Over Mij pagina, eBid Winkels en Feedback pagina's.

s:winkelnaam
Het toevoegen van s: voor een zoekopdracht zal zoeken naar eBid Winkels met deze tekst in hun benaming. bv. s:boeken zal zoeken naar alle winkels met boeken in hun winkelnaam. Dit is dezelfde zoekopdracht als kan worden teruggevonden in de "Winkel" link bovenaan elke pagina.

Boek*
Hiermee zoekt u naar titel BEGINNEND MET "Boek". Bijvoorbeeld: Boekenplank, Boekenkast, Boekwerk enz.

Bezoek deze pagina om onze veilingen te doorzoeken. Als u iets heeft gevonden waar u op wilt bieden zult u een pagina zien met alle veilingsgegevens (zoals prijs, aantal biedingen, aflooptijden enz.). Bovenaan bij elke losse veilingspagina ziet u de knoppen ‘Bod Uitbrengen’ of "Nu kopen" met een mogelijkheid om de prijs voor veiling stijl lijsten toe te voegen. Als u hierop klikt opent u een venster waarin je gevraagd wordt de transactie te bevestigen of te annuleren. Als u doorgaat met de aankoop zal u naar de bevestigingspagina van uw bod gebracht worden.

2) Hoe kan ik mijn zoekopdracht verfijnen?

Zodra u een zoekopdracht heeft gegeven en de zoekresultaten worden getoond krijgt u de optie om uw zoekresultaten te verfijnen. Boven en rechts van de resultaten ziet u de tabel ‘Meer Zoekopties’. Hiermee kunt u de resultaten onder anderen sorteren op Prijs, Feedback aan Verkoper, Afgelopen Veilingen en nog andere opties.

3) Hoe kan ik mijn favoriete Verkopers, Winkels, Veilingen en Zoekopdrachten opslaan?

Mijn Favoriete Verkopers

U kan uw favoriete verkoper bewaren in uw opgeslagen lijsten door op de gebruikersnaam van de verkoper te klikken en "Voeg toe aan mijn favoriete verkopers" te selecteren in de verkoper pagina optie menu. Uw favoriete verkopers zullen verschijnen in de Mijn Favoriete Verkopers sectie in "Mijn eBid > Mijn Favorieten & Lijsten". Hier kan u ook uw favoriete verkopers bijwerken en verwijderen. De bijwerken optie laat u toe om veiling e-mail waarschuwingen en type opties toe te voegen.

Mijn Favoriete eBid Winkels

U kan een winkel bewaren in uw opgeslagen lijst door op de winkelnaam link te klikken om de Winkel klanten pagina te openen en de "Voeg toe aan mijn favoriete winkels" link te selecteren. U kan bewaarde winkels verwijderen door naar "Mijn eBid > Mijn Favorieten & Lijsten" te gaan.

Mijn Favoriete Veilingen

U kan individuele veilingen toevoegen aan uw favoriete Veilingen door de "Voeg toe aan veiling" knop te selecteren op de veiling pagina. Deze knop vind u terug net onder de foto in de linker bovenhoek van de pagina. U kan meerdere veilingen toevoegen die u kan bekijken of verwijderen in de "Mijn eBid > Mijn Favorieten & Lijsten" sectie.

Mijn Favoriete Zoekopdrachten

Nadat u een zoekopdracht heeft gedaan ziet u bovenaan de zoekresultaten de link ‘Toevoegen aan Mijn Favoriete Zoekopdrachten’. Hiermee gaat u naar de Favoriete Zoekopdrachten-pagina waar u uw zoekopdracht kunt verfijnen. Om uw favoriete zoekopdrachten te bekijken gaat u naar "Mijn eBid > Mijn Favorieten"

4) Kan ik een e-mailbericht (waarschuwing) ontvangen als iets dat ik wil kopen te koop wordt aangeboden op eBid?

Nadat u een zoekopdracht heeft gedaan ziet u rechts van de zoekresultaten de tabel ‘Zoekresultaten Verfijnen’. In deze tabel selecteert u de link ‘Kooptip - Ontvang dagelijks e-mails over te koop staande artikelen mbt *zoeknaam*’. Hiermee gaat u naar de Favoriete Zoekopdrachten waar u uw zoekopdracht kunt verfijnen en kunt instellen hoe vaak u via e-mail bericht ontvangt over deze zoekopdracht.

5) Hoe wijzig ik mijn Favoriete zoekopdrachten?

Om uw favoriete zoekopdrachten te wijzigen gaat u naar "Mijn eBid > Mijn Favorieten". Met de wijzigen-link kunt u veranderingen aanbrengen aan uw zoekcriteria. U kunt ook een zoekopdracht verwijderen door de ‘verwijderen’-box te highlighten en vervolgens te klikken op de "Verwijder uit Mijn Favorieten"-knop onderaan de pagina.

6) Wat als de verkoper niet meer wil verkopen?

Hoewel dit niet vaak gebeurt, omdat verkopers normaalgesproken graag hun waren verkopen, kan het natuurlijk erg teleurstellend zijn als het wel gebeurt. Wij kunnen verkopers niet ‘dwingen’ om de deal te sluiten. U kunt een negatieve feedback achterlaten door op het getal (beoordelingsgetal) achter hun gebruikersnaam te klikken.

7) Hoe kan eBid automatisch namens mij bieden?

Als u niet bij de veiling kan zijn, maar toch mee wilt bieden dan kan eBid dit voor u doen.
Als uw maximum bod boven "laagst mogelijke bod" ligt dan zal het verborgen worden gehouden. eBid zal uw bod verhogen met het actuele opbodbedrag indien een andere gebruiker een hoger bod heeft geplaatst dan uw zichtbare bod (automatisch bieden). Wij zullen uw maximale bodbedrag natuurlijk niet overschreiden.

8) Ik word elke keer dat ik een bod uitbreng overboden.

Het is erg gebruikelijk dat u onmiddellijk overboden wordt. Dit komt doordat een eerdere bieder waarschijnlijk een hoger maximaal bod heeft gespecificeerd dan dat u kort daarvoor heeft geboden. De ‘automatische bieder’ heeft direct namens deze bieder hoger geboden om zijn positie als hoogste bieder te behouden. Indien uw maximale bod hoog genoeg is zult u andere bieders overbieden met de automatische bieder, op dezelfde manier als dat u overboden werd.
Als u een bod plaatst die precies even hoog is als een eerder geplaatst Automatisch bod, dan verschijnt binnen de veilinggeschiedenis dezelfde prijs bij beide bieders. In zo’n geval zal degene die het bod het eerste plaatste voorrang krijgen.

9) Kan ik mijn bod verlagen of intrekken nadat ik het heb uitgebracht?

eBid werkt op basis van vertrouwen tussen de gebruikers. Als u een bod plaats, kunt u deze niet via het systeem intrekken of wijzigen. Als u bij het aflopen van de veiling de hoogste bieder bent, maar de verkoop niet wilt afronden geef dit dan direct door aan de verkoper zodat hij nog contact op kan nemen met lagere bieders die mogelijk nog wel geïnteresseerd zijn in de aankoop van het artikel.

10) Wat als de minimum prijs niet is bereikt?

Als een veiling is afgelopen zonder dat de minimumprijs is bereikt dan zijn zowel de verkoper als de hoogste bieder nergens toe verplicht wat de transactie aangaat. De koper behoort te weten dat de verkoper het artikel niet onder de minimumprijs wil verkopen.

11) Wat is een feedback score?

Elk eBid-lid heeft een feedbackscore. De feedbackscore stijgt of daalt afhankelijk van de feedback van de tegenpartij na de afronding van een transactie (koop/verkoopproces). Een feedbackscore heeft niets te maken met iemands gebruikersniveau (KOPER, VERKOPER, VERKOPER+). U dient een VERKOPER- of VERKOPER+-eBidder te hebben om een veiling te kunnen starten. Uw account wordt automatisch verhoogt naar VERKOPER door uw kredietkaart/bankgegevens toe te voegen. Klik hier om uw kredietkaart/bankgegevens in te vullen.

12) Kan ik de verkoper een vraag stellen?

Wanneer u naar de pagina van het artikel waarover u een vraag wilt stellen gaat en klikt op de optie ‘Stel de Verkoper een Vraag’. U kunt vervolgens een bericht sturen naar de verkoper. De verkoper ontvangt automatisch via de e-mail uw vraag en het verzoek te reageren. Zodra de verkoper heeft geantwoord ontvangt u een e-mail met deze informatie.

Let er op dat alle vragen en antwoorden in het Q&A-gedeelte van de veilingspagina openbaar zijn. Stuurt u alstublieft geen e-mailadres of contactgegevens door via deze weg. Contactgegevens horen alleen te worden doorgestuurd via de NaVeilingLog na een succesvolle veiling.

13) Wat is de NuKopen-optie?

Als u gebruik maakt van NuKopen bent u gegarandeerd van een succesvolle aankoop. U betaalt hiervoor een NuKopen-premium. Als iemand de NuKopen-optie gebruikt wordt de veiling direct gesloten en zal er er geen opbodstrijd zijn. "NuKopen" is alleen beschikbaar tijdens de openingsperiode voordat er biedingen zijn uitgebracht.

14) Wat is een MultiVeiling?

Een MultiVeiling is een veiling waarbij de verkoper meerdere identieke artikelen te koop aanbiedt. Bij het opstarten van een MultiVeiling dient de verkoper het aantal artikelen ter verkoop in te voeren, het aanvangsbod (MultiVeiling hebben geen minimumprijs) en het opbodbedrag. Alle winnende bieders betalen dezelfde prijs namelijk het laagste succesvolle bod.
Bieders dienen zowel hun bodprijs als het aantal artikelen dat ze willen kopen te specificeren. MultiVeilingen hebben geen automatische biedingen. Nogmaals, alle winnende bieders betalen dezelfde prijs namelijk de prijs dat op het laatste artikel van de collectie is geboden.
Bijvoorbeeld:
Er is een MultiVeiling met 10 identieke artikelen..
Stel u voor dat bij het aflopen van de veiling er vier mensen hebben geboden..

De eerste bieder bood €3
De tweede bieder bood €4
De derde bieder bood €5
de vierde bieder bood €6

Na het aflopen van de veiling betalen de vier winnende bieders ieder €3
(dit is het laagste bedrag, in dit geval dus €3)

Laten we nu zeggen (in hetzelfde scenario) dat de MultiVeiling
alleen voor drie identieke artikelen was.

in dit geval zijn alleen bieders 2, 3 en 4 de winnaars
en zij betalen ieder €4

De eerste bieder zou een hoger bod uitgebracht moeten hebben voor het aflopen van de veiling om een winnende bieder te blijven (omdat er vier bieders voor drie artikelen waren).

Onthoud dat alle succesvolle bieders dezelfde prijs zullen betalen namelijk het laagste succesvolle bod.

Denk er ook aan dat de vraag het aanbod moet overstijgen om boven de aanvangsprijs te komen en zelfs dan winnen de meeste gebruikers het artikel voor de minimale vraagprijs, maar om zeker te zijn dat u een winnende bieder bent dient u er voor te zorgen dat u niet de laagste bieder bent.

15) Hoe kan ik het eindresultaat van mijn veiling zien?

Binnen 15 minuten na het aflopen van een veiling ontvangt u bericht. Veilingsresultaten zijn ook beschikbaar onder Mijn eBid Veiling Beheer Centrum. Inloggen kunt u via de Mijn eBid-link bovenaan elke pagina.

16) Wat betekenen de verschillende symbolen?

Geen Minimumprijs Veiling OF Minimumprijs al bereikt Geen Minimumprijs Veiling OF Minimumprijs al bereikt
NuKopen-optie beschikbaar NuKopen-optie beschikbaar
Een automatisch (proxy) bod door eBid uitgebracht Een automatisch (proxy) bod door eBid uitgebracht
Bod dat gelijk of hoger is dan de minimumprijs Bod dat gelijk of hoger is dan de minimumprijs

17) Consumentenrecht en Zakelijke Verkopersverantwoordelijkheden

 • Over het algemeen heeft u meer rechten als u van een bedrijf koopt dan van een particulier. Onder deze rechten vallen bijvoorbeeld de voorwaarden dat goederen aan de verwachte kwaliteit voldoen en geschikt zijn voor het doel waarvoor ze bedoeld zijn.
 • U heeft mogelijk het recht om een bestelling te annuleren binnen zeven werkdagen na aflevering als u artikelen heeft gekocht via het Vaste Prijs-format (sommige producten vallen hier buiten – zie hieronder).
 • U heeft mogelijk niet het recht om een bestelling te annuleren of te retourneren als u via een veiling koopt, tenzij de verkoper hier wel mee akkoord is gegaan in de veilingsgegevens of in het verkoopcontract.
 • U heeft ten alle tijden het recht om defecte, beschadigde en misleidend omschreven goederen, zoals nep goederen, welke u heeft aangeschaft af te wijzen.
 • Als u een bestelling wenst te annuleren, moet u de goederen terwijl ze in uw bezit zijn met de nodige zorg behandelen, u kunt aansprakelijk gesteld worden voor opgedane schade tijdens uw bezit.
 • Indien er twijfel is, controleer uw rechten voor het bieden of kopen.
Details
 • Als u een product koopt van een verkoper van een Engels bedrijf, heeft u op basis van de Sale of Goods Act dezelfde rechten die u heeft wanneer u in een normale winkel koopt. De producten moeten goed omschreven zijn en moeten geschikt zijn voor het doel.
 • Als u goederen ontvangt die duidelijk niet zijn zoals omschreven, heeft u het volste recht om ze af te wijzen voor een volledige restitutie, inclusief transportkosten. U dient de verkoper ook te rapporteren bij de veilingsite en hun account kan tijdelijk worden geschorst in afwachting van een onderzoek.
 • Als u koopt in een vaste prijs verkoop van een reguliere professionele verkoper dient u de voorwaarden te zien betreffende restituties en retournering voordat u beslist of u het artikel wel of niet wilt kopen. Als u deze informatie niet ziet, vraag dan de verkoper per e-mail om de voorwaarden.
 • Over het algemeen, als u vaste prijs artikels koopt van een Engels of Europees bedrijf dat regelmatig op het internet verkoopt, is er sprake van een bedenkperiode van minstens zeven werkdagen vanaf de dag na aflevering gedurende welke u kunt beslissen of u ze wel of niet wil houden. Als u beslist de bestelling te annuleren – dit kan via e-mail - moet u de goederen terwijl ze in uw bezit zijn met de nodige zorg behandelen. De verkoper kan afhankelijk van de koopvoorwaarden u verzoeken het artikel terug te sturen (inplaats van simpelweg toe te staan dat de verkoper het op komt halen). U kan de retourkosten moeten betalen, als dit gespecificeerd was in de koopovereenkomst, maar u zou niet moeten betalen voor het opnieuw bevoorraden of andere administratie kosten. De kosten van de aflevering moeten ook gerestitueerd worden.
Voor bepaalde artikelen zijn er geen annulatie rechten. Deze omvatten:
 • goederen welke naargelang uw vereisen gemaakt zijn (b.v. op maat gemaakte gordijnen).
 • beperkt houdbare artikelen (b.v. versproducten).
 • software en DVD's wanneer de beveiligingszegel verbroken is.
 • Indien er twijfel bestaat, controleer aub de annulatie rechten voor het beslissen tot de koop.
 • Het is momenteel onduidelijk of voor bedrijven dezelfde wetgeving geldt voor het retourneren wanneer de prijs bepaald is door competitief bieden, in plaats van een vaste prijs. Veel bedrijven bieden op een vrijwillige basis sommige rechten, omdat ze zeker zijn van hun product en willen dat u het koopt, maar u moet er niet vanuit gaan dat dit het geval is. Vraag het van te voren indien er twijfels zijn.
 • Als u een probleem heeft, moet u proberen om het op te lossen door de verkoper een email of brief te sturen, hou een kopie voor uzelf voor toekomstige referentie.
Zakengids voor het verkopen via internet in het Verenigd Koninkrijk
 • Als u goederen of diensten tegen een vaste prijs via online veilingen aan klanten verkoopt, zullen de Verkoop op Afstand Regels van toepassing zijn op de verkoop (er zijn uitzonderingen hierop) en u zult moeten voldoen aan retourrechten en andere regels. Bekijk tekst x hieronder voor de belangrijke informatie die u moet geven.
 • Als u verkoopt bij veilingen waarbij er competitief wordt geboden, is het momenteel niet duidelijk of de wetten over het verkopen op afstand van toepassing zijn op zulke verkopen. U hoeft daarom geen retourrechten te geven (u geeft de kopers echter wel meer vertrouwen in uw veilingen). U dient nog steeds bepaalde informatie te geven.
 • De Consumer Protection (Distance Selling) Regulations 2000 kunnen bekeken worden op de website van Office of Public Sector Information. U kunt het ook nuttig vinden om de Financial Service (Distance Marketing) Regulations (SI 2095/2004) en de Consumer Protection (Distance Selling) Amendment Regulations (SI 689/2005) te bekijken die ook gevonden kunnen worden op de OPSI site.

  Vaste prijs verkopen

  Als u een bedrijf bent die regelmatig vaste prijs artikelen verkoopt op online veiling sites, zult u mogelijk bepaalde informatie en retourrechten moeten voorzien. In onderstaande lijst staan een aantal belangrijke verplichtingen, de lijst is niet allesomvattend.Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk uit te zoeken aan welke wetten/verplichtingen ze dienen te voldoen. U moet op z'n minst duidelijk geven:
  • uw naam en adres (geen postbusnummer)
  • uw e-mailadres (niet een webformulier)
  • uw BTW nummer (indien van toepassing)
  • als u een bedrijf bent, de plaats van registratie, bedrijfsadres en registratienummer (KvK-nummer).
  • lidmaatschapgegevens, inclusief het registratienummer van eventuele brancheverenigingen waar u bent aangesloten.

  Veiling waarbij concurrerende biedingen gelden

  Als u een bedrijf bent dat regelmatig verkoopt op online veilingsites met behulp van concurrerende biedingen, bent u verplicht om bepaalde informatie te voorzien. De onderstaande lijst geeft de belangrijkste verplichtingen weer. Het is niet een volledige lijst van wettelijke eisen. Bedrijven moeten zich ertoe verbinden hun eigen beoordeling te maken om ervoor te zorgen dat zij zich houden aan de relevante wetgeving. U moet ten minste duidelijk vermelden:
  • uw naam en adres (geen postbus)
  • uw e-mail adres (niet simpelweg een webformulier)
  • uw BTW nummer (indien toepasselijk)
  • als u een bedrijf bent, de plaats van registratie, geregistreerd kantoor adres en registratie nummer.
  • lidmaatschap details, inclusief het registratie nummer van eventuele handel of professionele associaties waartoe u behoort.

  1.Duidelijkheid van prijsinformatie en andere extra kosten

  De prijzen moeten duidelijk en ondubbelzinnig worden gepresenteerd. U dient duidelijk te maken wat de volledige prijs is die consument moeten betalen voor het product, inclusief BTW, verzendkosten etc.
  Indien u de totaalprijs niet van tevoren kunt opgeven (bijvoorbeeld omdat de verzendkosten variabel zijn), dient u duidelijk te vermelden welke extra kosten van toepassing zijn en hoe ze zullen worden berekend.
  Je moet duidelijke informatie over de verschillende betaalmogelijkheden, met de extra kosten die daarop van toepassing zijn (bijvoorbeeld kredietkaart-kosten) vermelden.

  2.Levering

  Het is in het algemeen niet toegestaan voorwaarden te stelllen mbt het dragen van verzekeringskosten door uw klanten in afwachting van de levering. De goederen dienen binnen 30 dagen te worden geleverd tenzij u een andere periode bent overeengekomen met uw klant.

  3.Annulerings- en retourrechten

  Tenzij de annuleringsrechten onder de Distance Selling Regulations (“DSRs”) niet van toepassing, moet u duidelijke informatie geven over annuleringsrechten en hoe klanten een bestelling kunnen annuleren. Over het algemeen hebben klanten minimaal zeven werkdagen, beginnende op de dag na aflevering, om een beroep te doen op hun annuleringsrechten.
  Als uw klant de bestelling wenst te annuleren, moeten ze redelijke zorg dragen voor het product terwijl het in hun bezit is.
  U mag aangeven wat u redelijke zorg beschouwt, maar u mag geen condities opleggen welke klanten zal beletten hun recht te gebruiken om de goederen te onderzoeken. Een goed voorbeeld is de eis dat een product ongeopend (gesealde software of audio/video-opnames uitgezonderd) wordt geretourneerd, 'als nieuw' of 'in hun originele verpakking'.
  Als de klant een bestelling annuleert onder DSRs, mag u geen kosten in rekening brengen, bijvoorbeeld voor verzendkosten, administratieve kosten of bevoorradingskosten. De restitutie moet zo snel mogelijk gedaan worden en binnen maximaal 30 dagen.
  Als u van uw klanten eist dat ze de goederen terugsturen in het geval van een annulering en dat zij daar de kosten voor moeten dragen, dan dient dit duidelijk te zijn vermeld in uw voorwaarden en het schriftelijk of via een ander permanent medium bevestigen.

  18) Kan ik een verkoper een bod doen om iets te kopen?

  Ja, dat kan. Tenminste, als de verkoper de “Doe-een-Bod”-optie heeft aangezet bij aanvang van de veiling.

  De Doe-een-Bod-knop staat net onder de NuKopen-knop. Via deze knop kunt u een bod doen dat onder de NuKopen-prijs ligt. De verkoper zal per e-mail uw bod ontvangen en heeft 48 uur de tijd om ofwel

  • Het voorstel te Accepteren
  • Het voorstel te Weigeren
  • Een tegenvoorstel te Doen
  • .
  U ontvangt de beslissing van de verkoper per e-mail. Als hij het bod heeft geaccepteerd dan start de normale veilingsafhandeling. Als de verkoper u een tegenbod heeft gedaan (dit dient hoger te zijn dan uw eerdere bod en lager dan de NuKopen-prijs) dient u binnen 48 uur het tegenbod te accepteren of af te slaan.

  Alle offertes die u doet kunnen gezien worden op "Mijn eBid Dashboard > Mijn Offertes"

  Alle biedingen kunt u vinden onder "Mijn eBid Overzicht > Voorstellen : Biedingen I Verzonden".