Feedback och Profiler

1. Vad är feedback?
  2. Kan jag svara på feedback lämnad till mig?
  3. När lämnar jag feedback?
  4. Hur lämnar jag feedback?
  5. Kan jag ändra text/betyg på feedbacl jag har lämnat tidigare?
  6. Vad är eBid-Butik ikonen bredvid användar-feedback?
  7. Vad är AV ikonen bredvid användar-feedback?
  8. Hur kan jag importera feedback-betyg från andra webbplatser?

Hittar du inget svar? Fråga på eBid-forumen.

1) Vad är feedback?

Till höger om varje medlems användarnamn finns ett feedback-betyg. Detta bidrar till att ge dig en bättre inblick i pålitligheten och trovärdigheten hos medlemmen i fråga.
Feedback-betyget ger dig en inblick i kommentarer som andra medlemmar på eBid gjort som har varit inblandade i en lyckad auktion med den här personen tidigare. Antalet baseras på hur mycket positiva kommentarer som gjorts mot negativa.

Feedback beräknas som en feedback per betalning till samma auktions-ID

Till exempel en auktion med 3 KöpNu:

Om 3 har köpts och betalades med 3 separata betalningar = 3 feedbacks.
Om 3 har köpts och betalats med 1 betalning = 1 feedback.

2) Kan jag svara på feedback lämnad till mig?

Ja. När feedback har lämnats, så har motparten har möjlighet att svara. Den person som ursprungligen lämnat feedback har också möjlighet att redigera ursprunglig feedback.

3) När lämnar jag feedback?

Efter auktionen har tagit slut och de båda inblandade parterna har slutfört betalning och leverans av varorna så förväntas de att lämna feedback på varandra. De har möjlighet att lämna antingen positiv, neutral eller negativ feedback tillsammans med eventuella ytterligare synpunkter de har om sina kontakter med den andra medlemmen. Detta bidrar till att ge andra medlemmar på vår sajt en inblick i pålitligheten och trovärdigheten hos den individen.
Vi uppmuntrar alla medlemmar att lämna feedback.

4) Hur lämnar jag feedback?

För att lämna kommentar så måste du gå till ditt eget eBid inloggnings-område och klicka på "Min Feedback". Där kommer du att hitta en inbjudan att lämna synpunkter på medlemmar som du har haft att göra med.

5) Kan jag ändra text/rating på Feedback jag lämnat tidigare?

Du kan redigera redan inlagda Feedback genom att gå till "Mitt eBid"> "Min Feedback" (högra menyn) och klicka på "Visa/redigera vad du har skrivit" fliken - En lista över auktioner visas med kommentarer och betyg. Om du klickar på "Klicka här för att redigera" till höger om auktioner så får du möjlighet att ändra text och/eller betyg för feedback.

6) Vad är eBid-Butik ikonen bredvid användar-feedback?

Butiks-ikonen visar att användaren har för närvarande en eBid-Butik öppen och igång. Klicka på ikonen för att se eBid-Butiken.

7) Vad är AV ikonen bredvid användar-feedback?

AV-ikonen står för Adress Verifierad. Om du ser ikonen bredvid en användares feedback så innebära det att deras registrerade eBid postnummer är samma som de har registrerade hos bank eller kreditkortsföretag. För att få en AV-ikon, kan användarna uppdatera sitt registrerade kort gratis via "Mina Prenumerationer" sidan av "Mitt eBid". Beslutet om en "match" är inte fattat av eBid. Beslutet fattas av våra bankpartners och din kortutgivare.

För kunder som har betalat prenumerationen via PayPal, måste informationen först godkännas av PayPal innan AV-ikonen visas. En godkänd medlem har antingen lagt till och bekräftat ett bankkonto med Paypal, eller har godkänts för PayPal Plus Kreditkort.

8) Hur kan jag importera feedback-betyg från andra webbplatser?

Sålänge du har uppgraderat till PLUSSÄLJARE kan du gå till "Mitt eBid > Min Feedback" och välj "Importera"-fliken. Du kommer att bli tillfrågad att skriva in en unik kod på din "Om Mig"-sida på den andra marknadsplats-sajten som du önskar att importera ifrån.

Om du är KÖPARE eller SÄLJARE så kommer du att behöva uppgradera först, gå då till "Mitt eBid > Mina Prenumerationer".