Feedback en Profielen

1. Wat is feedback?
  2. Kan ik reageren op aan mij gegeven feedback?
  3. Wanneer laat ik feedback achter?
  4. Hoe laat ik feedback achter?
  5. Kan ik de door mij geschreven feedbacktekst en –waardering wijzigen?
  6. Waarvoor is het eBid-Winkel-icoontje naast de gebruikersfeedback?
  7. Waarvoor is het AG-icoontje naast de gebruikersfeedback?
  8. Hoe kan ik mijn Feedbackbeoordeling van andere sites importeren?

Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag op het eBid forum.

1) Wat is feedback?

Rechts van elke gebruikersnaam staat feedbackscore van de betreffende gebruiker. Dit geeft u een beter beeld van de betrouwbaarheid van en de ervaringen met deze gebruiker.
U kunt zien wat andere gebruikers van eBid te zeggen hebben over hun ervaringen bij de afhandeling van een succesvolle veiling met deze persoon. De score is gebaseerd op het aantal positieve feedbacks ten opzichte van het aantal negatieve feedbacks.

Feedback wordt berekend als 1 feedback per betaling gerelateerd aan dezelfde veiling-ID

Bijvoorbeeld een veiling met 3 NuKopen:

Indien u 3 heeft gekocht met 3 aparte betalingen = 3 feedbacks.
Indien u 3 heeft gekocht met 1 betaling = 1 feedback.

2) Kan ik reageren op aan mij gegeven feedback?

Ja. Als de feedback eenmaal is gegeven door de tegenpartij heeft u de mogelijkheid hierop te reageren. De feedbackgever heeft ook de mogelijkheid om zijn/haar oorspronkelijke feedback te wijzigen.

3) Wanneer laat ik feedback achter?

Nadat de veiling is afgelopen en de twee betrokken partijen de betaling hebben afgerond en de goederen zijn afgeleverd wordt verwacht dat zij feedback over elkaar achterlaten. Zij kunnen een positieve, neutrale en negatieve beoordeling geven met daarbij extra uitleg over hun ervaringen met de andere gebruiker. Op deze manier krijgen leden van de eBid-community een goed beeld van de betrouwbaarheid van andere leden.
Wij moedigen alle leden aan feedback achter te laten.

4) Hoe laat ik feedback achter?

Om feedback achter te laten gaat u naar uw Mijn eBid-omgeving en klikt u op Mijn Feedback. Hier zult u een uitnodiging zien staan om een feedback achter te laten aan leden waar u zaken mee heeft gedaan.

5) Kan ik de door mij geschreven feedbacktekst en –waardering wijzigen?

U kunt eerder gegeven feedback wijzigen door naar Mijn eBid > Mijn Feedback te gaan en dan te klikken op de ‘Uw Gegeven FB Bekijken/Wijzigen'-tab te klikken. U ziet dan een lijst met feedback. Als u vervolgens klikt op de ‘Klik hier om te wijzigen’-link heeft u de mogelijkheid om uw feedbacktekst en/of –waardering te wijzigen.

6) Waarvoor is het eBid-Winkel-icoontje naast de gebruikersfeedback?

Het winkel-icoontje geeft aan dat de gebruiker op dit moment een eBid-Winkel open en in gebruik heeft. Klik op het icoontje om de eBid-Winkel te bekijken.

7) Waarvoor is het AG-icoontje naast de gebruikersfeedback?

Het AG-icoontje staat voor Adres Gecontroleerd. Als u dit icoontje naast de gebruikersfeedback staat betekent dit dat de bij eBid geregistreerde postcode overeenkomt met de postcode van hun creditcard/betaalkaart. Om een AG-icoontje te verkrijgen kunnen gebruikers hun geregistreerde creditcard/bankgegevens updaten onder Mijn eBid bij Mijn Abonnementen. De beslissing of de postcodes overeenkomen wordt niet door eBid gemaakt, maar door onze creditcard- en bankpartners.

Voor leden die staan ingeschreven met PayPal, dienen eerst de gegevens te zijn geverifieerd bij PayPal voordat het AV-icoontje wordt getoond. Een geverifieerd lid heeft of een banknummer gelinkt en bevestigd bij PayPal of heeft goedkeuring voor een PayPal Plus Credit Card.

8) Hoe kan ik mijn Feedbackbeoordeling van andere sites importeren?

Als u een VERKOPER+-gebruiker bent ga dan gewoon naar "Mijn eBid > Mijn Feedback" en klik op de "Importeren" tab. U wordt gevraagd een unieke code in te vullen op de "Over Mij"-pagina op de pagina waar vandaan u wilt importeren.

KOPER- en VERKOPER-gebruikers dienen eerst te upgraden voordat gebruik kan worden gemaakt van deze optie. Ga naar "Mijn eBid > Mijn Abonnementen".